Politika privatnosti

Vlasnik ove web stranice je tvrtka Building Heritage d.o.o.

Zaštita osobnih podataka

U skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine pristupom ovoj stranici prihvaćate sve rizike koji nastaju njenim korištenjem te prihvaćate da ćete njen sadržaj upotrebljavati isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Naš informatički sustav zaštićen je tehničkim mjerama od neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja, gubljenja i brisanja Vaših podataka.

Jamčimo Vam da ćemo Vaše osobne podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora, za vlastiti marketing i druge legitimne interese koji su važni za naše poslovanje. Podatke ćemo koristiti u jasno definirane svrhe te ih nećemo prosljeđivati trećim stranama niti koristiti u neodređene svrhe.

Obrada Vaših podataka će se isključivo provoditi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i važećim hrvatskim zakonima i propisima.

Vaše osobne podatke čuvamo u našoj lokalnoj bazi klijenata kada dostavite upit, zatražite ponudu ili izvršenje usluge. Ovisno o vrsti upita ili zatražene usluge, radi se o sljedećim podacima:

Ime i prezime, Adresa, Adresa e-pošte, Broj telefona, Fotografija, OIB tvrtke, Radna pozicija, Interesi.

Podatke obrađujemo u svrhu slanja ponude ili izvršenja naručene usluge i legitimnog interesa radi poboljšanja poslovanja. Podaci su dostupni samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Adresu e-pošte pohranjujemo i u newsletter programu MailChimp koji je usklađen s GDPR-om. Bez ovih podataka nemoguće je ugovaranje i ispunjavanje preuzetih poslovnih obaveza i Vaših zahtjeva.

Baza klijenata naš je legitimni interes koji nam omogućava poboljšanje rezultata poslovanja i dizanje kvalitete usluge. Također nam je lakše ispuniti zahtjeve koji su definirani u procesu usklađivanja s propisima o zaštiti osobnih podataka kao što su ažuriranje i mogućnost prenosivosti osobnih podataka.

Politika kolačića

Kako bismo osigurali pravilan rad naše stranice i unaprijedili pregledavanje njenih sadržaja na vaše računalo spremamo malu količinu kolačića (Cookies). Iznimno veliki broj svih web stranica koristi ove alate u skladu s važećim propisima, prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka – GDPR, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonu o elektroničkim komunikacijama. Prije spremanja kolačića na vaše računalo dužni smo zatražiti vašu privolu. Ukoliko odaberete da ne želite pohranu kolačića na vaše računalo stranica se može i dalje pregledavati, ali neke njezine usluge Vam neće biti dostupne.

Što je zadaća kolačića?

Zadaća kolačića kojem ste dopustili da se pohrani na vaše računalo je spremanje vaših postavki, postavki web stranice, vašeg preferiranog jezika ili adrese. Kada nakon nekog vremena opet posjetite istu stranicu internet preglednik kojim se koristite šalje informacije prilagođene vašim potrebama.

Ovisno o definiranoj zadaći kolačići spremaju širok spektar informacija koji između ostalih uključuju i osobne podatke. Međutim, isključivo vi odlučujete koje informacije će kolačići spremati. U postavkama vašeg internet preglednika možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti.

Onemogućavanjem kolačića možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na stranicama koje posjećujete.

Vrste kolačića

Stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Stalni kolačići ostat će na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama te imaju svrhu pohraniti stalne podatke kao što su npr. korisničko ime i lozinka da se ne morate svaki puta iznova prijavljivati.

Privremeni kolačići nestaju s računala nakon što zatvorite internet preglednik. Uz njihovu pomoć se pohranjuju privremeni podaci kao što su podaci koje dajete kad ste u online kupnji.

Kolačići od prve strane mogu biti stalni ili privremeni, a pohranjuju podatke koje ćete ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta stranicama s kojih su pohranjeni na vaše računalo.

Kolačići treće strane ili tzv. reklamni kolačići pohranjuju se na vaše računalo ako koristite reklame i oglase na stranici koju posjećujete a ona vas preusmjeri na treću stranu. Ovaj način služi za praćenje korištenja Interneta u marketinške svrhe.

Ova stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, u svrhu funkcioniranja stranice u kontekstu sigurnosti i u svrhu radnji koje posjetitelj stranice odabere samostalno (web forma za slanje poruka ili traženje usluga). Privremeni kolačići se brišu kada napustite internetski preglednik. Njihova jedina svrha je unaprijediti korisničko iskustvo za vrijeme posjete stranici. Stalni kolačići nemaju ograničenja i ostaju u vašem pregledniku dok ih ručno ne obrišete. Prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.

Mjerenje posjećenosti

Naša stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Ovako prikupljeni podaci ne mogu identificirati posjetitelja stranice, a svi se podaci koriste isključivo u statističke svrhe. Ukoliko želite zabraniti navedenim servisima spremanje kolačića to možete učiniti na sljedećem linku:

Google Analytics – http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise možete posjetiti sljedeće linkove:

http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

Detaljni opisi kontrole kolačića za pojedine preglednike:

Chrome: http://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hr
Firefox: http://support.mozilla.org/hr/kb/Uklju%C4%8Divanje%20i%20 isklju%C4%8Divanje%20kola%C4%8Di%C4%87a
Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/hr-HR/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
Opera: http://help.opera.com/Windows/10.00/en/cookies.html
Safari: http://support.apple.com/hr-hr/HT201265

Sve naše online aktivnosti u pogledu zaštite osobnih podataka u skladu su s europskim zakonodavstvom i odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 te odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN42/2018).

Kontaktni podatci službenika za zaštitu podataka

Building Heritage d.o.o. je sukladno čl. 18a Zakona o zaštiti osobnih podataka (“Narodne novine” br. 106/12) imenovala službenika za zaštitu osobnih podataka.

Kontakt podaci službenika za zaštitu osobnih podataka:
Ime i prezime: Maja Borovina Frankić
E-mail: info@building.hr
Mobitel: +385995444455

Pravo brisanja i ograničavanja obrade:

Sustavi Building.hr usklađeni su s pravom ispitanika na prava koja ostvaruje ukoliko žele izjasnit svoje mišljenje o dijeljenju svojih osobnih podataka u svrhe koja mu je jasno, nedvosmisleno predočena. Ukoliko Building.hr grupa nema legitimni interes za čuvanje osobnog podataka, ispitanik ostvaruje prava prema Uredbi. Tehnička implementacija vrši se automatiziranim kroz CRM sustav, dok Službenik za zaštitu osobnih podataka također ima obveze u ovom području

Mogućnost prigovora:

Pravo na prigovor koje prema Uredbi ispitanik ostvaruje, Building.hr implementirala je u svoje poslovanje i prilagodila se zahtjevima koje Uredba nalaže.

Pravo na prigovor korisnici trenutno mogu ostvariti mailom, osobnim dolaskom ili poštom. Preporučuje se da klijenti upućuju administriranje online forme ili upućivanjem prigovora putem online forme za prigovor. Predlaže se da prigovor kreira ticket u CRM-u koji se potom obrađuje. Obrada je manualna, u izvornim sistemima.

Osobni podaci prikupljaju se sukladno privoli u: marketinške svrhe, prodajne svrhe, svrhe profiliranja korisnika, svrhe Building.hr platforme, svrhe Masters of Building Fair događaja, te u svrhe networking aplikacije.

Privole su predstavljene i opisane s obzirom na svrhu te je korisniku ponuđen odabir komunikacijskog kanala putem kojeg želi ostvarivati komunikaciju s Building.hr-om. Nad IT sustavima Building.hr integrirana je privola s jasno definiranim komunikacijskim kanalima koje je ispitanik odabrao.

Podaci:

Firma: BUILDING HERITAGE D.O.O. , društvo s ograničenom odgovornošću,
registrirano pri trgovačkom sudu u Splitu
Uprava društva: Maja Borovina Frankić
MBS: 060371172
OIB: 62315787001
Temeljni kapital: 20.000,00 kn
Žiro račun: HR74 2360000-1102634413 kod Zagrebačke banke d.d.